Kako resetirati Galaxy S7 ili S7 Edge na tvorničke postavke

Vraćanje na tvorničke postavke često je korisno rješenje za mnoge vrste problema s Androidom. Osim što to rade radi rješavanja problema, neki bi možda željeli znati kako to učiniti na svom Galaxy S7 ili S7 edge, pogotovo ako planiraju prodati ili pokloniti uređaj. Vraćanjem na tvorničke postavke izbrisat će se svi osobni podaci, poput fotografija, videozapisa, dokumenata itd. S uređaja za pohranu, pa svakako napravite sigurnosnu kopiju datoteka prije nego što to učinite. Ako ste spremni, slijedite naše korake u nastavku kako izvršiti vraćanje na tvorničke postavke.

Prije nego što nastavimo, podsjetimo se da pružamo odgovore na probleme s Androidom. Ako tražite rješenja za vlastiti problem #Android, možete nas kontaktirati putem veze na dnu ove stranice. Pri opisivanju problema budite što detaljniji kako bismo mogli lako odrediti relevantno rješenje. Ako možete, ljubazno navedite točne poruke pogrešaka koje dobivate kako biste nam dali ideju odakle početi. Ako ste već isprobali neke korake za rješavanje problema prije nego što ste nam poslali e-poštu, obavezno ih spomenite kako bismo ih mogli preskočiti u odgovorima.

Onemogućite FRP prije nego što resetirate

Uvođenjem Androida - 5.0 Lollipop, Samsung uređaji uživali su jače sigurnosne značajke. Android - 5.0 Lollipop sa sobom je donio Factory Reset Protection ili FRP koji zaključava uređaj ako korisnik nakon vraćanja na tvorničke postavke ne pruži vjerodajnice Google računa. Zbog toga je lopovima teže jednostavno obrisati ukradeni uređaj i koristiti ga. Ako je FRP omogućen prije krađe uređaja, zaslon će biti zaključan zauvijek ako mu se ne doda točan Google račun.

Dakle, čak i ako ste legitimni vlasnik svog Galaxyja S7 ili S7 edge, želite biti sigurni da nećete izgubiti pristup vlastitom uređaju nakon što ga izbrišete. Da biste to učinili, morate isključiti FRP prije vremena. To također trebate učiniti ako planirate dati ili prodati uređaj.

Da biste onemogućili FRP na Galaxy S7 ili S7 edge:

  1. Otvorite aplikaciju Postavke.
  2. Dodirnite Zaključaj zaslon i sigurnost i uklonite sve lozinke, uzorke ili PIN-ove koje upotrebljavate za zaštitu telefona.
  3. Kada uklonite zaključavanje zaslona, ​​vratite se na glavni izbornik Postavke.
  4. Zatim idite na Cloud i račune.
  5. Dodirnite Računi.
  6. Odaberite svoj Google račun ili račune. Obavezno uklonite sve Google račune s uređaja.
  7. Zatim dodirnite ikonu Više postavki u gornjem desnom dijelu računa (tri točke).
  8. Dodirnite gumb Ukloni račun.

Koraci do resetiranja Galaxy S7 / S7 edge na tvorničke postavke

Postoje dva načina za vraćanje uređaja na tvorničke postavke. Jedno je putem postavki, a drugo putem izbornika za oporavak. Ovo su koraci za svako od njih.

Galaxy S7 Vraćanje na tvorničke postavke putem postavki:

  1. Stvorite sigurnosnu kopiju podataka.
  2. Idite na Postavke.
  3. Pomaknite se dolje do Sigurnosna kopija i poništavanje.
  4. Idite na Vraćanje tvorničkih podataka.
  5. Ovdje ćete vidjeti gumb Poništi uređaj.
  6. Za potvrdu će vas pitati za lozinku, PIN ili uzorak.
  7. Zatim odaberite Izbriši sve.

Galaxy S7 Vraćanje na tvorničke postavke putem izbornika ili načina oporavka:

  1. Stvorite sigurnosnu kopiju podataka.
  2. Isključite uređaj. Ovo je važno. Ako ga ne možete isključiti, nikada se nećete moći pokrenuti u način oporavka. Ako ne možete redovito isključiti uređaj pomoću gumba za uključivanje, pričekajte dok se baterija telefona ne isprazni. Zatim napunite telefon 30 minuta prije pokretanja u način oporavka.
  3. Pritisnite i držite tipku za pojačavanje i Bixby tipku, a zatim pritisnite i držite tipku za uključivanje.
  4. Kada se prikaže zeleni logotip Androida, otpustite sve tipke ('Instaliranje ažuriranja sustava' prikazivat će se otprilike 30 - 60 sekundi prije prikazivanja opcija izbornika za oporavak Android sustava).
  5. Pritisnite nekoliko puta tipku za smanjivanje glasnoće da biste istaknuli 'wipe data / factory reset'.
  6. Pritisnite gumb napajanja za odabir.
  7. Pritiskajte tipku za stišavanje dok se ne označi "Da - izbriši sve korisničke podatke".
  8. Pritisnite gumb napajanja za odabir i pokretanje glavnog resetiranja.
  9. Kad je glavno resetiranje završeno, označava se 'Ponovo pokreni sustav sada'.
  10. Pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje da biste ponovno pokrenuli uređaj.